Toen Gnu begon met het maken van boards, back in the seventies, werd snowboarden nog gezien als freaky. maar uit de vreemde, open mindset die bij dat snowboarden hoorde, kwamen vanaf mount weird progressieve producten, producten die anno 2017 nog steeds worden doorontwikkeld. Milieubewust en ethisch verantwoord geproduceerd. Met mysterieuze materialen (zero hazardous waste), een bizarre geometrie en shapes, kunstzinnige designs, gek terrein en freaky rijders brengt Gnu het snowboarden nog altijd naar nieuwe magische en wilde bestemmingen.

Swallow tail carver – ‘DISCOVER YOURSELF’

Het is een interessante shape die veel grip heeft, heel licht is en een behoorlijke surfpotentie heeft. De flex is medium tot stevig en er kan daardoor best wat gepopt worden! Eerlijk toegegeven is het niet echt een parkboard, maar dankzij de pop gaat het jibben wel heel verdienstelijk. Deze plank hoort thuis in de poedervelden en op de piste, lekker groomen en carven. Het is een speels board met een serieus karakter en vergeleken met de Hyper Kyarve heeft deze Gnu een snellere kantenwissel. Je hoeft geen expert te zijn, hiermee leer je vanzelf poeder te rijden en je bochten werk te verbeteren. Een opmerking als je houdt van switch rijden: dat kan namelijk niet met deze shape.

Hyper Kyarve – ‘BLUE SKY AND SUNSHINE’

Makkelijk bochten draaien dankzij de rocker tussen je bindingen, superveel grip met de camber onder je voeten: de Hyper Kyarve is er een uit het all-mountain segment voor de lichtgevorderde tot de meer gevorderde rijder. Vooral op het gebied van lekker rondcruisen scoort deze Gnu veel punten. De radius is lekker lang, waardoor je met liefde brede pistes opzoekt om Eurocarves te oefenen.De kantenwissel is scherp en hij kan zich goed vastbijten in harde, geprepareerde sneeuw. Ook de energie absorbeert hij heel gunstig. Dat wat je erin stopt, krijg je er namelijk ook voor terug. Push de plank maar eens flink en je zal merken dat je met deze Gnu heel wat leuke dingen kan doen op en naast de piste.

We zien iemand die een heel seizoen de sneeuw ingaat – of gewoon van lange cruizy days houdt en daarbij qua techniek door wil groeien – heel veel plezier hebben van de Hyper Kyarve. Mellow charger, mellow gun voor iedereen.