Dit is het derde seizoen van Vimana, een Noors freestylemerk dat finetuning en eenvoud voorop heeft staan in de collectie. De boards zijn tijdloos en zin te verdelen in simpelweg rocker of camber. Voor in het funpark, tijdens het jibben op de piste en bij powderjumps. clean, recht voor zijn raap en ‘riders minded’.

CONTINENTAL DIRECTIONAL – ‘ONE FOR ALL, ALL FOR ONE!’

De Continental is er in vier vormen, twin en directional, in zowel rocker- als camber-varianten. Wij stonden op de directional rocker, een plankje dat snel spint en makkelijk op zijn kanten gaat. Hij is responsive en vergevingsgezind, dit board glijdt makkelijk onder de voeten van zowel een beginner als een gevorderde rijder. Je kan de plank niet pushen tot iets specifieks, maar dat houdt hem juist heel veelzijdig. Bovendien is de plank verrassend stabiel. Op elke freestylediscipline scoort hij wat ons betreft goed, van side hits tot kickers en van jibben tot rails. Je gaat eigenlijk vanzelf lol beleven met deze Continental, ga je echter iets proberen op hoge snelheid, dan moet je even opletten: hij is redelijk flex. Je kan er nieuwe tricks op leren of je repertoire juist finetunen, op de piste en in de poeder. Deze Vimana hoeft niet ingereden te worden, je strapt in en rijdt er direct op weg – ongeacht de sneeuwcondities of de hoeveelheid kracht in je benen.

Motherbrain – ‘NEVER ENDING STORY’

De Motherbrain is wat stijver en minder speels dan Vimana’s Continental. Hierdoor merken we dat je meer houvast hebt op hogere snelheden, waardoor je het board prima kan gebruiken voor grotere jumps. We reden stabiel en voelden ons heel zeker, alles lukte. Een grote succesfactor dus. Ook qua pop scoort hij goed, je rijdt park of jibt pow en piste. Je leert het board makkelijk kennen en je kan de hele dag tricks doen zonder echt moe te worden. Het is makkelijk om jezelf een te voelen met de plank. Typisch gevalletje van eerste lift omhoog en last run down. Echt een seizoensplank.

Ennitime – ‘GOODMORNING SUNSHINE’

Het pro-model van Enni Rukajärvi rijdt ook echt als een pro-board. Het all-mountain freestyle-ding heeft power en dat is echt een leuke uitdaging voor elke shredster die minimaal een week of vijf ervaring heeft. Je kan hem goed aanzetten en dit board weet op de piste behoorlijk wat snelheid te creëren. Ook in het park rijdt hij vertrouwd, kicker, halfpipe, wallride, noem maar op, je kunt je freestyle-hart ophalen. Wil je een dagje cruisen in de poeder of op de piste, dat kan absoluut, maar heb je na de après-ski van de vorige avond een kater, neem dan maar een Red Bulletje, want de Ennitime wil keihard rijden, altijd.