14-11-2017 - Snowboarden, Nieuws

The North Face Steep Series collectie

The North Face Steep Series collectie start dit FW17-seizoen met een van de meest geavanceerde jas en bib ooit. In navolging van twee decennia testen en verbeteren met atleten, heeft het FW17-designteam de ultieme uitrusting gecreëerd voor de big mountainfreerider. Hierin is nagedacht over alles, zelfs het kleinste detail. 

Twee opvallende updates in de collectie zijn de best-in-class ergo-fit voor atleten en de toevoeging van Fuseform™ GORE-TEX aan de serie. Fuseform technologie is een weefproces dat dikkere, meer duurzame draden combineert met lichtere, minder dichte vezels in zones met veel slijtage, waardoor het totale gewicht wordt teruggebracht en een naadloze overgang tussen zones ontstaat. Het merk gebruikt voor het eerst zijn laminaat op gewoven materialen.

Ook uniek voor de collectie is de zeer geavanceerde ergonomische pasvorm om actieve beweging te ondersteunen tijdens het snowboarden, skiën of klimmen. Op basis van jaren aan feedback van atleten is deze pasvorm nog verder geperfectioneerd ten opzichte van eerdere seizoenen. Andere belangrijke features zijn de geïntegreerde pocket systemen tussen lagen, de capuchon die past over een helm en de radiozak in de kraag met lus.

Darron Cookson, VP Product bij The North Face EMEA, over de nieuwe collectie.

“In 1991 lanceerden we Steep Tech in samenwerking met de legendarische skiër Scott Schmidt. Dit was de eerste op atleten geïnspireerde wintersportkledinglijn. Vandaag de dag is onze missie nog steeds honderd procent hetzelfde als toen – het creëren van de allerbeste wintersportkleding die atleten voorziet van de tools die ze nodig hebben om de grenzen van de sport voortdurend op te zoeken. Niet eerder heeft een collectie dit beter vertegenwoordigd dan wat we zien in FW17. Ons designteam haalde veel inspiratie uit astronauten. Net als onze atleten vertrekken zij naar het onbekende, naar ruige, extreme omstandigheden. Dit vereist een uitrusting die beschermt en helpt te presteren op het optimale niveau, ongeacht wat ze tegenkomen.”

Léo Slemett, Freeride Champion 2017 en lid van het The North Face atletenteam, voegt toe: “Er is werkelijk geen omstandigheid te heftig voor de nieuwe Steep Series-kit. Van de Japanse diepe poedersneeuw in januari tot de steile Alpenlijnen in mei. Deze serie is perfect voor het hele seizoen. Waar ik het meest van onder de indruk ben is de kwaliteit van de stretch-stof: het is nog steeds elastisch en waterbestendig aan het eind van het seizoen. Zelfs na maandenlang avontuur.”

Ushba

De lancering van de collectie valt samen met die van Ushba, een nieuwe film met onder meer Léo, naast andere The North Face®-wintersportatleten Sam Anthmattan en Markus Eder. Het trio probeert hierin de eerste ski-afdaling te maken van de Svaneti in het gelijknamige dorp dat ligt in Georgia, Verenigde Staten. Dit is de perfecte plek voor het testen van de nieuwe collectie dankzij een brede diversiteit aan ondergronden en skitypes – van steile skiwanden tot freestyle en pillow lines. Het team daalde de 4.694 meter hoge noordwand van de ‘Witches Sabbath’ af in opvallende kleuren.

 

De FW17 Steep Series-collectie is verkrijgbaar via www.thenorthface.nl en in The North Face®-winkels.

 

 van